Isnin, 16 Mei 2011

Berita Harian Online | Dua bahan buat kek, roti ada DNA babi: JAKIM

Berita Harian Online Dua bahan buat kek, roti ada DNA babi: JAKIM

Ni yang buat saya hangin sikit nih...selalu la gini. Dok keluar statement produk/syarikat takde sijil halal la, sijil ditarik la apa le...tapi takde pun nak bgtau nama produk/syarikat tuh...pastu disuruh pulak orang ramai ni berhati-hati masa beli...camne orang nak hati2 kalau tak cakap nama produk tuh. Kalau terbeli yang haramnye siapa nak tanggung dosa tuh?
memang la buleh check kat website nama2 produk nih, tapi kalau makcik2 nenek2 kat kampong yang bergantung kat tv ngan paper nih, mana nak carik komputer semata2 nak bukak website tuh...sengal betullah diorang nih....


1 ulasan:

  1. ntahnye ... gitau je la kan .. memang hangin ..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...