Khamis, 30 Disember 2010

Natsukashi

Kenangan lama sekitar tahun 2003, dari kiri: Kucai (tukang bawak tools: botol kosong sentiasa diikat kat basikal untuk tujuan ke tandas), Rintik (tukang cuba: apa yang pelik2 jumpa tgh jalan, dia cuba dulu hehe), Apul (tukang rekod perjalanan: sebab beskal dia ade meter, tapi kalau naik bukit dia paling laju), Saya (tukang lead jalan (navi): tapi masa naik bukit saya kat belakang sekali), Pabo (radio jalanan: menyanyi manjang sepanjang jalan, bila naik bukit jalan kaki dengan saya kat belakang sekali, tapi turun bukit paling laju sekali)

Sebabkan semua gambar2 masa kat Jepun abih hilang (sebab hard disk yg simpan gambar2 tu rosak), so saya pun saja usha kat yahoo group ke apa2 la method yang kami kat Akita pernah guna untuk simpan gambar. Last2, dapat jugak jumpa gambar2 lama......gambar masa cycling pun ada gak..
Gambar2 di atas diambil masa kitorang pergi camping kat satu tempat pelancongan nama Oga. Perjalanan sejauh 50 km melalui bandar, pekan, bukit, tepi pantai. Bila balik pun ikut laluan sama sejauh 50km gak....
saya cuba carik gambar masa kitorang pergi touring ke Hirosaki sejauh 500km pergi balik selama 5 hari, tapi tak jumpa gambar tuh.

1 ulasan:

  1. apsal dalam gambar di atas takde orang yang senyum pun..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...